Turecká káva

4. května 2013 v 11:26 |  Jídlo a potraviny
Turecká káva má v sobě cosi opravdu výjimečného. Turci kávou doslova žijí a podávají ji při nejrůznějších příležitostech.

Na přípravu potřebujete tradiční nádobku, která se nazývá džezva, ve které vznikne pravá turecká káva. Džezva je jednoduchá nádobka s dlouhým držadlem a tělem, které je nahoře úzké a přibližně od tří čtvrtin výšky se kónicky rozšiřuje.
Dobře zvolená zrnka a dodržení postupu přípravy jsou podmínkami, jejichž výsledkem je dobrá turecká káva.
Turecká káva neboli patří k nejstarším typům kávového nápoje, který navozuje pohostinnou atmosféru pravých tureckých kaváren, ve kterých zvukové pozadí orientální hudby tvoří doprovod pro hru v šachy a společenskou konverzaci. V tureckých kavárnách se však až do konce 16. století nekouřilo.
Turecká káva musí mít pěnu a ta se udělá jen tehdy, vaří-li se káva pomalu na mírném ohni.
Další články:
Havajská káva zachutnala africkému broukovi, který si na ni brousí kusadla.
Lidé by si mohli připlatit za kvalitní chleba. Narážejí však na snahu řetězců držet ceny co nejníže.
Maďarské termální lázně se těší stále větší oblibě. Mezi lázeňskými hosty zde převažují návštěvníci z německy mluvících zemí.
Prst opice ksukola je citlivým čidlem umožňujícím mu orientaci.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama