Mistrovství České republiky v ochutnávání kávy

11. května 2013 v 7:54 |  Jídlo a potraviny
V sobotu 4. května 2013 proběhne v Praze další ročník otevřeného Mistrovství České republiky v ochutnávání kávy.

Každý má možnost porovnat své schopnosti v rozpoznání různých druhů výběrové kávy podle chuti. V průběhu této akce je připraven doprovodný program přednášek a ukázek metod přípravy kávy.
Soutěžit se bude v ochutnávání výběrových káv, u kterých se dá přesně dohledat jejich původ, díky čemuž se liší i jejich chuťové profily.
Soutěžící dostanou osm setů po třech šálcích. Ve dvou šálcích je vždy připravena stejná káva, ve třetím šálku rozdílná. Princip spočívá ve schopnosti soutěžícího rozpoznat podle chuti, ve kterém ze tří šálků je jiná káva, a tento šálek v časovém limitu osmi minut vyřadit.
Další články:
Korejský ženšen se pěstuje na Korejském poloostrově.
Havajská káva zachutnala africkému broukovi. Ráj všech příznivců kvalitní kávy se dostává do ohrožení.
Černé perly se rodí v lagunách atolů.
Turecká káva je vhodná při nejrůznějších příležitostech.
Cheaty usnadňují dohrání hry.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama