Koření

21. května 2013 v 19:21 |  Jídlo a potraviny
Obvyklá funkce, pro kterou je koření přidáváno do potravin, je vylepšení jejich chuti a vůně.

Koření se jen výjimečně používá samostatně, ale většinou se používá více druhů koření, které jsou míseny do směsí rafinovaných chutí. Takto vznikají různé směsi koření, z nichž mnohé dosáhly značného rozšíření a proslulosti.
Přestože bylo koření známo již ve starověku a pravděpodobně i v pravěku, jeho zlatý věk nastává v období středověku.
V krátkosti lze tedy obsah tohoto mého povídání shrnout do třech slov. Koření vylepšuje chuť a vůni jídel.
Další články:
Med dokáže vylepšit chuť jídla podobným způsobem, jako je doménou koření.
Korejský ženšen přináší lidem úlevu od nemocí již tisíce let.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama