Káva pro začátečníky i znalce

14. května 2013 v 12:36 |  Jídlo a potraviny
Káva není zrnko jako zrnko a každý milovník voňavé kávy to dobře ví.

Káva kolumbijská, keňská, kubánská a mnoho dalších, můžete si popíjet tradiční i exotické směsi. Jak se v nich vyznat?
Správnou kombinací vhodně zvolených druhů se vytvoří jedinečná káva. Namíchat dobrou kávu však vyžaduje značné znalosti a zkušenosti.
Káva se pěstuje ve dvou základních druzích, kterými jsou Arabika a Robusta. Mezi nejkvalitnější patří Arabika. Zrna z Robusty jsou hořčí a nemají tak výraznou chuť. Díky tomu a menším nárokům na pěstování, patří ale druhý kávovník mezi levnější surovinu.
Při míchání odborníci často míchají zrna kávy z rozdílnými vlastnostmi a kombibují zrna arabiky a robusty.
Další články:
Havajská káva zachutnala africkému broukovi, který začal požírat její plantáže.
Houby rostou, i když se zpožděním. Letošní dlouhá zima a ne příliš vydařený příchod jara zpozdily i začátek houbařské sezóny.
Turecká káva musí mít pěnu a ta se udělá jen tehdy, vaří-li se káva pomalu na mírném ohni.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama