Jak vypadají nejpálivější jídla světa plná koření

28. května 2013 v 17:29 |  Jídlo a potraviny
Představujeme nejpálivější jídla na světě i koření, které za jejich palčivou chutí stojí.

Thajská kuchyně je možná tou nejpálivější kuchyní světa. I když to tak třeba v Praze nevypadá, protože zde thajští kuchaři svá jídla koření většinou jen na půl plynu, v Thajsku budete při jídle často plakat.
Díky čemu thajská jídla natolik pálí? Důvodů se najde hned několik. První využívá antibakteriální účinky chilli papriček, které udržují suroviny v horkých oblastech bez ledniček delší dobu v poživatelném stavu.
Dále pálivé látky v koření stimulují srdeční činnost, podporují metabolismus a zlepšují trávení, což je v horkém podnebí Thajska mimořádně důležité.
Další články:
Koření se do potravin přidává pro vylepšení jejich chuti a vůně.
Rakytník řešetlákový obsahuje cenné látky.
Kuba je magický skanzen, který brzy zmizí a zavře se za ním opona dějin.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama