Jídlo ze sáčku šetří čas, nemusí však prospívat zdraví

5. ledna 2012 v 7:57 |  Zdraví
Polotovary a polévky v sáčku sice usnadňují v dnešní uspěchané době vaření, avšak lidé by si měli dávat pozor na složení a kvalitu těchto výrobků. Při dlouhodobé konzumaci nemusejí sušené a instantní potraviny prospívat zdraví. Podle poznatků lékařů také tento způsob vaření a pečení není vhodný pro děti mladší tří let. Pokud se denně vaří za pomoci sušených směsí, vytlačují se tím z jídelníčku přírodní suroviny.

Používejte nejlépe čerstvé, sezónní, kvalitní potraviny, radí odborníci na výživu. Občasná konzumace jídla připraveného ze suchých směsí však zdraví neuškodí, pokud se na jídelníček denně zařazuje doporučených 400 gramů zeleniny a 200 gramů ovoce a jídelníček je celkově vyvážený.
Další informace můžete získat například: Zdravé jídlo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama